Despre CPI - Comunitatea Profesionistilor in Imobiliare

Comunitatea Profesionistilor in Imobiliare – CPI a fost infiintata in noiembrie 2007, in conformitate cu O.G. nr. 26/2000, ca persoana juridica, de drept privat, fara scop lucrativ sau patrimonial, autonoma, apolitica si neguvernamentala.

CPI este o organizatie cu caracter profesional, membrii sai fiind persoane individuale si persoane juridice implicate în prestarea de servicii imobiliare profesionale care doresc să-și exercite profesia într-un mod legal și profesional. Prin instrumente de comunicare și integrare, CPI creează condiții de colaborare profesională si încredere între profesioniști.

CPI este membru cu drepturi depline in organizatia C.E.P.I. - Conseil Europeen des Professions Immobilieres - organizatie europeana cu sediul la Bruxelles, care, inca din anul 1990, contribuie la dezvoltarea activităților profesioniștilor având în vedere interesele consumatorului si supraveghează etica profesională a agenților imobiliari.     

harta-cursuri1CPI a depus toate eforturile pentru a legifera imobiliarele prin introducerea pe ordinea de zi a Guvernului a unui de Proiect de Lege care sa se plieze pe Standardul European Imobiliar inca din 2006.

Pentru realizarea obiectivelor propuse prin Statut, Uniunea actioneaza in urmatoarele directii:

- Crearea unui mediu de afaceri in domeniul tranzactiilor imobiliare sigur si profesional.

- Protectia, educarea si informarea consumatorilor de servicii imobiliare pentru evitarea prejudiciilor rezultate din practice incorecte si fraude in tranzactiile imobiliare.

- Asigurarea unui sistem de evidenta si informare sigur, modern si eficient pentru verificarea bonitatii firmelor ce activeaza in acest domeniu.

- Organizarea controlului si disciplinei profesionale a agentiilor imobiliare si a agentilor imobiliari – elaborarea editiei a 2a a Registrului National al Agentilor Imobiliari – firme licentiate si agenti atestati profesional, crescand astfel prestigiul profesional al agentului imobiliar.

- consolidarea și extinderea rețelei de parteneriate în beneficiul membrilor săi.

- stabilirea de masuri pentru eliminarea concurentei neloiale, protectia bazelor de date si Know-How-ului firmelor de imobiliare, combaterea muncii la negru si a evaziunii fiscal, etc.