Membrii CPI - Comunitatea Profesionistilor in Imobiliare

Calitatea de membru atestat a Comunitatii Profesionistilor in Imobiliare poate fi dobandita de catre orice Agent Imobiliar indiferent de calitatea pe care o are intr-o agentie imobiliara licentiata: Administrator / Angajat / Manager / Colaborator / Asociat Vanzari / Partener sau Broker.

Agentul Imobiliar prin dobandirea calitatii de Membru CPI se va conforma:

  • sa respecte principiile si valorile reale ale comunitatii imobiliare si ale comertului in general, Statutul, Codul Etic si Regulamentul de Disciplina al CPI precum si alte norme si decizii emise de conducerea Asociatiei;
  • sa indeplineasca conditiile prevazute in Statutul CPI cu privire absolvirea unui curs de Perfectionare si/sau Calificare in profesia de Agent Imobiliar , respectand prevederile Ordonantei nr. 3/2000 privind Organizarea activitatii agentilor imobiliari  conform Art.1, Art.3.b), Art. 5. (1) , cat si  prevederile Standardului Imobiliar European SR EN 15733 „Servicii ale agentilor imobiliari. Cerinte referitoare la prestarea serviciilor agentilor imobiliari adoptat la Bruxelles in noiembrie 2009 si avizat ASRO – Asociatia de Standardizare din Romania in iunie 2010.
  • sa actioneze pentru indeplinirea obiectivelor asociatiei cu respectarea stricta a legilor;
  • sa pastreze confidentialitatea asupra informatiilor de uz intern ale Asociatiei
  • sa achite cotizatia de membru in termenele stabilite si sa nu aduca atingere intereselor si imaginii Uniunii.

NOTA: Agentul Imobiliar care doreste sa devina membru CPI, la data inscrierii in Asociatie, va trebui:

1. sa prezinte o adeverinta din care sa reiasa calitatea acestuia in cadrul unei agentii/companii imobiliare (administrator, manager, angajat, asociat vanzari sau afiliat/francizat/partener).

2. sa prezinte dovada inscrierii sau a absolvirii unui curs de Initiere, Perfectionare si/sau Calificare de Agent Imobiliar(Broker Imobiliar).