Manualul Agentului Imobiliar a fost lansat la Cluj Napoca

Reprezentanti ai Uniunii Nationale a Agentiilor Imobiliare (UNAI), filiala Cluj, au lansat Manualul Agentului Imobiliar, primul de acest fel din tara, in cadrul unui eveniment cu prilejul caruia au fost inmanate primele certificate de calificare pentru profesia de agent imobiliar, eliberate de Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, Ministerului Educatiei si Cercetarii si CNFPA, la nivel national – informeaza “Ziua de Cluj” (14 octombrie).

Cei 21 de cursanti au finalizat cursuri organizate printr-o colaborare intre Facultatea de Stiinte Economice a Universitatii Babes-Bolyai si UNAI, care au cuprins 360 de ore de pregatire teoretica si 720 de ore de practica in agentii imobiliare.

In ce priveste pregatirea agentilor imobiliari pentru piata largita in care vor practica dupa 1 ianuarie 2007, presedintele UNAI Cluj a mentionat ca la nivelul Uniunii Europene sunt in lucru norme carora vor trebui sa se supuna si agentii romani. Dupa integrare, activitatea imobiliara va fi reglementata prin norme ce au ca scop si unificarea la nivel de UE a practicilor in domeniu. Pe piata imobiliara din Romania vor aparea jucatori puternici, cu experienta de ani de zile, cu instrumente de lucru bine puse la punct, carora cei din piata locala vor trebui sa le faca fata.

Pana acum, activitatea agentului imobiliar a fost una mai degraba empirica. Reprezentantii UNAI Cluj si cei ai UBB si-au manifestat intentia de a extinde cursurile la nivel regional. Pentru a doua sesiune a cursurilor si-au manifestat deja interesul in jur de 60 de persoane.