Programul IMM Invest a fost lansat astazi, 17 aprilie 2020.

 

Programul IMM INVEST ROMANIA permite IMM-urilor afectate semnificativ de criza COVID-19 sa acceseze unul sau mai multe credite pentru realizarea de investitii si/sau unul sau mai multe credite/linii de credit pentru capital de lucru,garantate de catre FNGCIMM in numele si contul statului roman, prin Ministerul Finantelor Publice.

(FNGCIMM) Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii a deschis vineri, 17 aprilie, la ora 10:00, aplicaţia Programului IMM Invest România, care va permite IMM-urilor afectate semnificativ de criză să îşi asigure lichidităţile pentru derularea activităţii curente sau pentru investiţii, prin accesarea unor finanţări garantate, Creditele sunt garantate de stat, prin FNGCIMM) Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii.

Plafonul maxim de garantare alocat este de 15 miliarde lei, iar creditele sunt garantate cu pana la 90%, in functie de destinatie: capital de lucru sau investitii. De asemenea, comsioanele si dobanzile sunt suportate de Guvern.

Inscrierea in programul IMM Invest se face pe site-ul imminvest.ro

AVANTAJELE unui CREDIT GARANTAT IMM INVEST

  • Statul garanteaza pana la 90% din valoarea creditelor accesate

  • Vezi lista bancilor partenere care iti pot acorda imprumutul dorit;

  • Credite fara dobanda, comisioane de acordare, comisioane de garantare sau comisioane de rambursare anticipata!

  • Valoarea maxima a creditelor poate fi de pana la 10.000.000 lei pentru investitii si pana la 5.000.000 lei pentru capital de lucru!

IMM-urile aplica in numar mare platforma online dedicata. Intr-un comunicat de presa, astazi, Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii a anunțat ca rata de accesare a platformei a fost de peste 200 de aplicații pe secundă.

Desi s-au semnalat probleme de trafic intens si diferite blocari ale site-ului din cauza numarului mare de participanti, programul IMM Invest ramane o solutie viabila la rezolvarea problemelor financiare cu care se confrunta multe dintre firmele romanesti in aceasta perioada dificila.

 

Sa va incarcati cu energie si sanatate!